Wamendag Dukung Sistem Karya Anak Bangsa Masuk ke Global Metaverse

  

Penemuan Facebook yang melancarkan konsep Metaverse, menyebabkan pembangun teknologi mula memberi tumpuan kepada konsep tersebut. Teknologi yang mempersembahkan pengalaman maya 3d ini turut menyeret pembangun aset kripto ke dalam ekosistem metaverse.

Menyaksikan peluang ini, Litedex Protocol menunjukkan bahawa ia bersedia untuk menjadi medium serta pemudah cara kepada peniaga tempatan dan dunia, untuk mendapat manfaat daripada kehadiran Metaverse. Teknologi yang dibawa oleh Mark Zuckerberg dianggap sebagai teknologi masa depan dalam berinteraksi.

Memetik cointelegraph, Ketua Pegawai Eksekutif Litedex Protocol, Andrew Suhalim berkata, "Metaverse akan membawa perubahan yang terlalu besar untuk manusia dalam berinteraksi. Walaupun semasa pandemik semasa, mesyuarat konvensional telah bertukar menjadi mesyuarat dalam talian, bersama-sama dengan menggunakan Zoom atau Google Meet. Ia mungkin bahawa pada era yang akan datang, 10 hingga 15 tahun ke depan, di mana konsep berinteraksi antara manusia tidak perlu bertemu lagi dalam global konkrit, kerana global digital sudah boleh mewakili kewujudan kewujudan kita. hanya menunggu.''

Kehadiran global Metaverse dikaitkan dengan peluang untuk industri komoditi crypto untuk menjadikan aset ini pilihan utama dalam berurus niaga dalam dunia maya.

Andrew menambah, “Konsep menukar mata wang konvensional kepada mata wang yang boleh digunakan dalam Metaverse global ialah asas asas ciri Bridge.

Ketika itu menjawab kehadiran konsep Metaverse, Timbalan Menteri Perdagangan, Jerry Sambuaga berkata, “Konsep yang ditawarkan oleh Facebook adalah satu cabaran dan peluang untuk rakyat. Kehadiran Protokol Litedex dijangka menjadi jambatan penghubung kepada rakyat Indonesia untuk merasai segera seperti apa teknologi Metaverse global. Bukan itu sahaja, projek yang ditawarkan oleh Litedex juga benar-benar relevan dengan pertumbuhan pesat teknologi aset digital, jadi ia mesti disokong, untuk kemajuan industri crypto domestik."

Bersama-sama dengan kehadiran Sistem Kewangan Terdesentralisasi, seperti Protokol Litedex, pelabur pasaran komoditi crypto akan diberi peluang untuk berhubung dan melabur dari awal, tetapi analisis prospek untuk aset crypto mesti terus dijalankan secara menyeluruh.

"Untuk menampung keghairahan besar penduduk terhadap aset kripto ini, protokol Litedex akan melancarkan pelbagai ciri terdesentralisasi, seperti Swap, Kolam Kecairan, Penimbunan, Pertanian, Pinjaman, Pinjaman, Nft Market Place dan sudah tentu Bridge," kata Andrew.

Disesuaikan dengan projek dan konsep yang dibawa oleh Litedex Protocol, “The Bridge of Metaverse Wealth”, sistem yang dicipta oleh anak-anak negara ini bersedia untuk menjadi peneraju Decentralized Finance di Indonesia, sebagai medium untuk penduduk memasuki Metaverse global.

0 Komentar